• Lorem ipsum

Wat te doen als jouw kind geen glutenvrij brood lust? Dit zijn meer dan 20 alternatieven!

11 Sep 2018
door Lotte Damen

Glutenvrij eten is al lastig genoeg voor een kind en je wilt natuurlijk wel dat jouw kleintje iets kan eten wat hij of zij lekker vindt. Omdat brood vaak een belangrijk onderdeel is van zowel het ontbijt als de lunch, zijn hiervoor op Glutenvrijemarkt.com veel varianten op te vinden. Toch zijn er ook genoeg mogelijkheden om te ontbijten of lunchen zonder glutenvrij brood!

 

 

Vindt jouw kind de structuur van glutenvrij brood niet lekker? Probeer deze alternatieven eens!

Als jouw kind geen glutenvrij vers brood of houdbaar brood lust vanwege de structuur, kun je eens proberen of zachte broodjes wel in de smaak vallen. Denk eens aan de volgende producten:

 

Zachte broodjes

  • Consenza witte puntjes: deze broodjes zijn licht en zacht van structuur en worden vaak door kinderen wel lekker gevonden. Lekker met onze verschillende belegsoorten!
  • Nutrifree bruine bolletjes: deze zachte bolletjes van Nutrifree kunnen op heel veel verschillende manieren belegd worden en je kunt er dan ook eindeloos mee variëren. Verder zijn ze per stuk verpakt waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn.
  • Roley's bagels: wellicht dat jouw kind bagels wel lekker vindt! Bagels kunnen wel wat stevig zijn van structuur, maar met een smeuiig beleg zoals roomkaas maak je het broodje wat zachter. Voor de extra vitamientjes voeg je plakjes komkommer toe!
  • Proceli croissants: croissantjes doen het altijd goed! Wist je dat croissantjes ook heel lekker zijn met een omelet en wat groenten, kaas en avocado?

 

Zoete / hartige broodjes

  • Liberaire chocoladebroodjes: even afbakken in de oven en je hebt een heerlijk zacht broodje met gesmolten chocolade. Ideaal voor wat extra verwennerij in het weekend! In verband met de hoeveelheid suiker raden wij niet aan om dit broodje elke dag te eten. 
  • Liberaire saucijzenbroodjes: voor de hartige trek heeft Liberaire ook saucijzenbroodjes. 
  • Lieke is Vrij kaasbroodjes: deze kaasbroodjes van Lieke is Vrij zijn het lekkerst wanneer ze net warm uit de oven komen en kunnen dus goed gegeten worden op een dag dat jouw kind gezellig thuis komt lunchen. 

 

 

Alles behalve glutenvrij brood

Het kan natuurlijk ook zijn dat jouw kind helemaal niets lust wat ook maar iets te maken heeft met glutenvrij brood. Als dit het geval is, kun je denken aan de volgende alternatieven:

 

Crackers, beschuitjes en rijstwafels

 

Cornflakes en andere ontbijtgranen

 

Overige ontbijt- en lunch opties

  • Glutenvrije wafels met bijvoorbeeld fruit en zelfgeklopte slagroom: bak ze zelf of koop ze verpakt.
  • Glutenvrije pannenkoeken of poffertjes: ook die zijn er! Met deze pannenkoekenmix bak jij ze lekker zelf. Gaat jouw kind voor zoet of hartig beleg? Een recept voor poffertjes vind je hier en een recept voor lekkere glutenvrije pannenkoeken vind je hier!
  • Yoghurt met wat fruit en nootjes: naast lekker, ook erg voedzaam!
  • Soep is ook zeer geschikt voor tijdens de lunch, wij hebben soorten in het assortiment. Of maak eens zelf een heerlijke soep zoals deze broccoli-courgette soep!
  • Glutenvrije wraps met kipfilet of zalm, roomkaas of hummus en sla. 
  • Peijnenburg glutenvrije ontbijtkoek: ontbijtkoek wordt door de meeste kinderen erg lekker gevonden. Besmeer een aantal plakjes met boter en serveer hier wat fruit bij!
  • Een gebakken eitje met groenten en kaas

 

 

Meer ontbijt- en lunch opties

Natuurlijk zijn er nog veel meer ontbijt- en lunch opties zonder glutenvrij brood die geschikt zijn voor jouw kindje! Varieer er vooral lekker op los en ontdek wat jouw kind wel of niet lekker vindt. Inspiratie nodig voor een glutenvrije lunch op school? Lees dan eens dit artikel! Weet jij zelf nog een lekker gerecht dat echt in dit rijtje thuis hoort? Laat het ons weten in de comments!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter