• Lorem ipsum

Glutenvrij eten in Hilversum: 10 locaties!

16 Apr 2018
door Bo de Lange

Hilversum is een plaats in de provincie Noord-Holland. Bij het horen van Hilversum denken veel mensen aan een ‘mediastad’. Niet gek, want in Hilversum ligt het ‘Mediapark’ waar veel bedrijven zijn gevestigd die op de Nederlandse televisie of radio zijn terug te zien.

 

Hiernaast kan je in Hilversum ook geweldig winkelen. Vanuit de parkeergarages loop je zo het compacte centrum binnen. In Nederland hebben we helaas niet altijd goed "shop-weer", maar dat is in Hilversum geen probleem aangezien je hier ook goed overdekt kan shoppen!

 

Winkelen zien wij als een ware sport en daarom is niets fijner dan even lekker bijkomen en een hapje te eten aan het einde van de dag. Wanneer je glutenvrij eet is het fijn als je van tevoren al weet waar je terecht kunt. Wij zijn voor je gaan rondsurfen en bellen en hebben een aantal geschikte restaurants op een rijtje gezet!

 

 

Glutenvrij Hilversum: 10 x restaurants met glutenvrije opties:

 

 • Restaurant Parc: dit restaurant is gevestigd aan de kop van de Oude Haven. De keuken is Frans – Italiaans georiënteerd. Bij het bellen krijg ik een zeer vriendelijke dame aan de telefoon die vertelt dat in principe alles glutenvrij geserveerd kan worden, zowel lunch als diner. Ze hebben hier altijd glutenvrije vervangers in huis waardoor elk gerecht glutenvrij klaargemaakt kan worden. Even bellen van te voren dat je glutenvrij komt eten mag natuurlijk altijd, maar is geen noodzaak.

 

 • India Poort restaurant: zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit restaurant een Indiase keuken. De chef neemt je graag mee op een Indiase culinaire reis met zijn innovatieve gerechten. Deze keuken kan vegetarische, veganistische, Halal en glutenvrije maaltijden bieden. Het restaurant verzoekt om je dieetwensen wel even van te voren aan te geven, dan kunnen ze hier rekening mee houden.

 

 • Surya: dit restaurant heeft een Indiase, Nepalese en Oriëntaalse keuken. De keuken biedt een onverwachte en avontuurlijke menukaart. Denk aan vlees- en vis gerechten, verrijkt met curry, masala en tandoori, tot vegetarische specialiteiten. Zij houden graag rekening met dieetwensen zoals glutenvrij, lactosevrij en/of veganistisch wanneer je dit van te voren even meldt.

 

 • De Jonge Haan: dit restaurant heeft een Nederlandse en Europese keuken. Met buren als AVRO, de VRPO en de VARA werd de Jonge Haan een stamkroeg voor deze omroepen. Het restaurant heeft een oud-Hollandse sfeer en je kunt hier terecht voor vlees- en visgerechten, stoofpotjes, linzenburgers et cetera.

  Op de menukaart staat duidelijk aangegeven welke van de 14 allergenen in de gerechten voorkomen. De werknemer van de Jonge Haan verteld mij aan de telefoon dat ze erg veel glutenvrij kunnen serveren omdat alles vers wordt gemaakt in de keuken. Wel zijn er een aantal gerechten waarbij dit niet mogelijk is, omdat het vlees bijvoorbeeld al gemarineerd is. Van te voren bellen om hier glutenvrij te eten is niet nodig, wel kan dit handig zijn wanneer je precies wilt weten welke opties er voor jou zijn.

 

 • Sumo Sushi & Grill:met ondertussen al restaurants in 12 verschillende steden kennen de meesten Sumo wel. Sumo staat bekend om zijn Aziatische keuken en het concept “all-you-can-eat”. Bij Sumo kun je ook glutenvrij eten. Op je bestelkaart wordt er dan aangegeven dat je glutenvrij eet en ook op de menukaart staat aangegeven wat wel en niet glutenvrij is. Ook hebben ze glutenvrije sojasaus. Er vallen best wat gerechten af die ze niet glutenvrij bereiden, dus om er zeker van te zijn dat er genoeg keuze voor je is kun je de menukaart van te voren hier online bekijken.

 

 • Brasserie 22:dit restaurant in het hartje van Hilversum heeft een Frans georiënteerde keuken en werkt uitsluitend met dagverse en seizoensgebonden producten. Ook voor de wijnliefhebber zeer geschikt; ze serveren hier wel 40 verschillende Franse wijnen! Brasserie 22 heeft gerechten op de menukaart staan die sowieso al glutenvrij zijn, maar kunnen in principe de hele menukaart glutenvrij maken. Glutenvrij brood is altijd aanwezig en ze hebben zelfs gluten- en lactosevrij ijs!

 

 • Restaurant Bleu: Bleu dankt zijn naam aan een garingstechniek: het dichtschroeien van vlees en handwarm serveren zodat de puurste en mooiste smaken van het vlees bewaard blijven. Bleu werkt met duurzame producten, waar het kan biologisch en zo veel mogelijk milieubewust. Vlees is veelal biologisch en vis komt uitsluitend uit duurzame visserijen.

  De eigenaar van het restaurant vertelt mij dat in principe de gehele menukaart glutenvrij kan worden gemaakt. Glutenvrij brood is altijd in huis, maar voor de hoofdmaaltijden kan het wenselijk zijn om bij de reservering te benoemen dat je glutenvrij komt eten. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat jij niets tekort komt! Ook kan Bleu zich aanpassen aan andere dieetwensen zoals lactosevrij, vegetarisch en veganistisch. Vooral bij een veganistische wens is het prettig om dit van te voren te laten weten zodat ze de nodige voedingsmiddelen in huis kunnen halen.

 

 • Bistro VOS: nog een restaurant in het hartje van Hilversum is Bistro VOS. Geïnspireerd door de seizoenen verrast de chef met gerechten voor diner en borrel. Wanneer je glutenvrij wenst te eten wordt de kaart samen met het personeel doorgenomen. Zit er niet genoeg keuze voor je bij? Dan kunnen ze wellicht nog wat anders voor je maken! Glutenvrij brood is over het algemeen op voorraad, maar wil je niet voor verassingen komen te staan is het verstandig om even van te voren te bellen.

 

 • Casa di Georgio: deze Italiaanse keuken serveert heerlijke gerechten met een verfrissend tintje, verrassende cocktails en maakt uitsluitend gebruik van verse ingrediënten. Qua glutenvrije opties hebben ze een aantal voorafjes die van nature al glutenvrij zijn en ze bieden altijd één of twee glutenvrije pasta’s aan. De pizza’s zijn hier niet glutenvrij. Wanneer hier naar gevraagd wordt kunnen ze wel gebruik maken van glutenvrije pizzabodems. Echter is hier geen aparte oven voor waardoor er een grote kans is op kruisbesmetting. In de zomermaanden kun je bij Casa di Georgio wel genieten van glutenvrij ijs!

 

 • Taverna de Griek: hier kun je terecht voor overheerlijke Griekse tapas. Taverna de Griek heeft voldoende glutenvrije opties. Op de menukaart staat bij ieder gerecht aangegeven welke allergenen dit gerecht bevat. Zo kun je hier met alle allergieën goed terecht. Genieten dus!

 

 

Een slimme meid (of man!) is voorbereid op glutenvrij

Veel restaurants hebben al redelijk wat glutenvrije opties in huis en hier kan je dan ook spontaan binnen stappen om glutenvrij te eten. Maar wat zou het toch zonde zijn als die laatste glutenvrije broodjes nét op zijn gegaan! Door even te bellen van te voren weet je wat je te wachten staat en kan het restaurant ook de nodige inkopen voor jou doen. Ook kun je bij een wisselende menukaart gelijk navragen wat ze op dat moment aan glutenvrije opties hebben.

 

 

Wat is jouw ervaring met glutenvrij eten in Hilversum?

Heb jij al eens een goede/slechte ervaring opgedaan qua glutenvrij eten in Hilversum? Laat het ons weten en wie weet help jij ook weer een ander! Mail je ervaring naar [email protected]

 

 

Twijfel, twijfel...

Ben je er nog niet over uit of je een dagje naar Hilversum wilt of misschien toch een andere plek? We got your back wat betreft glutenvrije restaurants! Bekijk namelijk ook de volgende artikelen:

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter