• Lorem ipsum

Glutenvrije broodbakmixen met recept voor wit brood

2 Mei 2017
door Marieke de Groot

Consenza - Broodmix Wit

Deze Broodmix Wit van Consenza is een oude bekende. Met het bijgeleverde recept bak je een licht en luchtig brood, heerlijk dus! Het brood is naast glutenvrij ook lactosevrij. De verpakking bevat voldoende inhoud voor het bakken van twee broden.

Benodigdheden:

 • 450 gram Consenza Broodmix Wit
 • 425 - 450 ml water
 • 7 gram droge gist van Bruggeman
 • Beetje olie voor het invetten van het bakblik
 • Een beetje suiker als het brood niet goed genoeg wil rijzen


Mix alle ingrediënten samen gedurende 5 minuten. Laat vervolgens het deeg 35 minuten rijzen in een invet bakblik. Als het deeg de rand van het blik bereikt zet je het in een voorverwarmde oven (200 graden). Bak het brood ongeveer 45 minuten. Laat het brood hierna ongeveer een uur afkoelen op een rooster en onder een droge doek. 


In de broodbakmachine voeg je deze ingrediënten samen en kies je een glutenvrij programma. Het advies van Consenza is 1 keer kneden, 1 keer rijzen en 1 keer bakken.

 


Semper - Witte Bakmix (Jauhoseos) 

Deze witte bakmix van Semper is bijzonder geschikt voor het bakken van wit brood, maar ook voor koekjes en cake. Voor het bakken van een glutenvrij brood gebruik je één pak van 500 gram.

Benodigdheden:

 • 500 gram Semper Witte Bakmix
 • 450 ml lauwwarm water (ong. 37 graden)
 • 50 ml olie (olijf/zonnebloem/kokos/etc)
 • 25 gram verse gist
 • 1/2 theelepel zout 


Voeg het lauwe water bij de gist en roer. Voeg vervolgens de bakmix toe met wat olie en zout en roer tot het een glad beslag is. Vet een bakblik (van ong. 2 liter) in en giet hier het beslag in. Dek dit blik af met een theedoek en laat het beslag 20 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 225 graden. Bak het brood gedurende 25 minuten. Let op dat elke oven anders is en de beste bakduur kan afwijken. Je hebt binnen een handomdraai een heerlijk vers wit brood. Smullen maar!

 


Peak's - Broodmix Wit

Deze Broodmix Wit van Peak's is glutenvrij en vrij van zuivel en tarwezetmeel. De inhoud van de verpakking bevat 450 gram en dat is genoeg om één brood mee te bakken. Je kunt deze zowel in de oven als broodbakmachine bakken.

Benodigdheden:


Voor bereiding in de broodbakmachine voeg je alle ingrediënten toe aan de broodbakmachine. Je kiest vervolgens een programma waarbij het kneden, rijzen en bakken klaar is in 140 minuten, een snel programma dus. Laat het brood in de machine afkoelen voordat je het eruit haalt. 


In plaats van ei kun je ei-vervanger gebruiken.

 


Orgran - Easy Bake Breadmix

De Easy Bake Breadmix van Orgran is tarwezetmeelvrij, zuivelvrij en gistvrij en is dus geschikt voor veel verschillende diëten. Voor de bereiding van één brood is één pak van deze bakmix nodig van 450 gram.


Benodigdheden:

 • 1 pak Easy Bake Breadmix van Orgran
 • 425 ml lauw water (kamertemperatuur)
 • 30 ml plantaardige olie + olie voor het invetten van het bakblik
 • Bakblik van ongeveer 20cm bij 9 cm


Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik alvast in. Mix alle ingrediënten in een kom en schraap ook goed het meel van de zijkanten van de kom. Wees precies met het toevoegen van het water. Te veel of te weinig vocht kan een groot verschil maken in de structuur van het brood. Laat het brood rijzen in een warme omgeving (tussen 30 - 40 graden, zoals bovenop de verwarming) totdat het broodnet boven de rand van het blik gerezen is.


Bak het brood 35 - 40 minuten. Wanneer je een satéprikker of mes in het midden van het brood prikt en dit er schoon uitkomt is het brood klaar. Verwijder het blik zo snel mogelijk en laat het brood minstens 20 minuten afkoelen op een rooster voordat je het snijdt. Klaar is Kees! Je hebt nu een heerlijk brood, dus genieten maar!

 


Schär - Mix B

Je kunt Mix B van Schär gebruiken voor alle recepten met gist. Hieronder vind je een basic broodbakrecept dat ook op de verpakking van dit product te vinden is. Het brood is zowel in de oven als in de broodbakmachine te bereiden. De verpakking bestaat uit één kilo bakmix en je kunt hier twee broden van bakken.


Benodigdheden:


Meng de broodmix met de gist met een plastic lepel en voeg hierna het water toe. Voeg vervolgens het zout toe. Beetje bij beetje voeg je nu de olie toe. Kneed het deeg gedurende een minuut of 8 tot 10 tot er een gladde massa ontstaat. Doe het deeg in een ingevet en bestoven broodvorm. Bedek de vorm met een vochtige theedoek en laat het deeg rijzen op een warme plaats voor ongeveer 30 minuten. De omvang van het deeg zou moeten verdubbelen. 


Zet een ovenschaal met water op de bodem van de oven en verwarm de oven voor op 200 graden. Je kunt het brood bestrijken met olie of een ei voor een goudbruine korst. Als de oven op temperatuur is bak je het brood in 50 minuten gaar. Laat het brood afkoelen op een rooster voordat je het snijdt. 


Voor bakken in de broodbakmachine gebruik je dezelfde ingrediënten. Je kiest een basisprogramma op de broodbakmachine. Deze duurt ongeveer 3,5 uur. Let wel op de maximale inhoud van je machine.

 


Wil je meer broodbakrecepten?

Bekijk bijvoorbeeld deze recepten eens voor het bakken van witbrood met Mixwell 101 en Finax Mjolmix. Houd onze blog in de gaten. Hier verschijnen regelmatig nieuwe recepten en productinformatie. Wij verkopen alles wat je nodig hebt om glutenvrij brood te bakken, dus voor inspiratie en benodigdheden ben je op het goede adres! Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief en mis helemaal niks meer!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter