• Lorem ipsum

Zit er gluten in shampoo?

26 Feb 2019
door Denise Schut

 

Zit er gluten in shampoo?

Je denkt er waarschijnlijk niet vaak over na, maar gluten kunnen ook in cosmetica en andere verzorgingsproducten zitten. Er wordt bijvoorbeeld vaak gewerkt met ingrediënten die gluten bevatten zoals tarwe, gerst en rogge. Sommige shampoos zijn gebaseerd op tarwe-oliën of haver en bevatten dus ook gluten.

 

Dat shampoo gluten bevat betekent niet automatisch dat je er last van krijgt wanneer je coeliakie hebt. Het is vooral belangrijk te onthouden dat de reactie ontstaat bij contact met gluten via de mond. Zolang de shampoo dus niet in je mond terecht komt is er geen probleem. Oppassen met uitspoelen dus!

 

Voor sommige mensen geldt dat zij wel huiduitslag kunnen krijgen door deze shampoos. Dit kan liggen aan gluten, maar dit kan ook een andere reactie zijn. Mocht je hier last van hebben is het aan te raden te kiezen voor een heerlijke glutenvrije shampoo. Keus genoeg! [1-4]

 

 

Glutenvrije shampoos

Probeer eens één van onze alternatieven: BeeHonest shampoo. Deze glutenvrije shampoo van BeeHonest bevat olijf en propolis en is een natuurlijk verzorgingsproduct op basis van honing en is speciaal ontwikkeld voor droog en beschadigd haar. Of ga voor de Speick douchegel en shampoo in één. Deze verfrissende glutenvrije douchegel & shampoo in 1 van Speick kan gebruikt worden voor de hele familie. Bevat organische salie en is zacht voor de droge huid. Vrij van parabenen en minerale oliën.

 

 

Glutenvrije verzorgingsproducten

Wil je meer glutenvrije verzorgingsproducten proberen? Neem dan eens een kijkje bij alle verzorging & cosmetica producten.

 

Heb je nog tips voor ons? Laat het weten!

 

Bronnen

1. Glutenvrij. Geen eten, wel gluten. 

2. Yam Glutenvrij. Gluten in shampoo en zeep. 

3. Mirjam Barwegen. 17 onverwachte bronnen van gluten. November 2014.

4. Natuurlijke Shampoo. Glutenvrije shampoo. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter